نشانگر رنگی گامی برای اصلاح الگوی مصرف
نشانگرهای رنگی تغذیهای، همان چراغ راهنمای روی محصولات غذایی هستند که مقدار پنج شاخص مهم و مؤثر در سلامتی را مشخص میکند.
به گزارش پایگاه خبری مساوات آنلاین به نقل از روابط عمومی معاونت غذا و دارو آذربایجان غربی، با توجه به اهمیت آشنایی دانش آموزان با نشانگر رنگی تغذیهای صبح روز یکشنبه 9 اردیبهشتماه سال جاری کارشناسان معاونت غذا و دارو در مدارس سطح شهر ارومیه حضور یافته و در خصوص نشانگر رنگی بهعنوان چراغ راهنمای روی محصولات غذایی اطلاعات لازم را ارائه دادند.
مهندس عطا خداوردی وند کشتیبان کارشناس فرآوردههای خوراکی و آشامیدنی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی استان آذربایجان غربی گفت: نشانگرهای رنگی تغذیهای، همان چراغ راهنمای روی محصولات غذایی هستند که مقدار پنج شاخص مهم و مؤثر در سلامتی یعنی انرژی، قند، چربی، نمک و اسیدهای چرب ترانس موجود در محصولات غذایی را بارنگهای سبز، نارنجی و قرمز مشخص میکنند.
این مقام مسئول در ادامه بیان کرد: هدف از درج نشانگر رنگی تغذیهای بر روی بستهبندی مواد غذایی افزایش آگاهی مصرفکنندگان و اصلاح الگوی مصرف در افزایش سطح سلامت جامعه است. با بررسی میزان انرژی دریافتی از محصول و میزان قند و چربی و نمک مصرفکننده میتواند انتخاب بهتری داشته باشد بنابراین باید اطلاعات نشانگر رنگی تغذیهای شفاف، خوانا و غیرقابل پاک شدن باشد. همچنین درج هرگونه اطلاعات که باعث گمراهی مصرفکننده شود ممنوع و جرم بهحساب میآید.
کارشناس فرآوردههای خوراکی و آشامیدنی تصریح کرد: این نشانگر شامل رنگ سبز، زرد و قرمز است که رنگ سبز به معنای کم است که ما را با انتخاب سالم راهنمایی میکند. زرد به معنی متوسط است که ما را به یک انتخاب نسبتاً خوب راهنمایی میکند و قرمز به معنی زیاد است که انتخاب این ماده غذایی در افراد بهخصوص بیماران دیابتی میبایست محدود شود.
وی ادامه داد: جدول نشانگر رنگی از ۸ بخش تشکیلشده است که شامل آرم سازمان غذا و دارو، میزان سهم، میزان انرژی، مواد مغذی، مقدار و عدد شاخصها، رنگهای تعیینشده برای هر شاخص، راهنمای رنگها و شماره پروانه بهداشتی است.
انرژی: میزان انرژی به کیلوکالری در هر سهم یا در ۱۰۰ گرم/ میلیلیتر ماده غذایی است. نمک: یا کلرید سدیم میزان نمک در هر سهم یا در ۱۰۰ گرم/ میلیلیتر ماده غذایی، چربی: کل میزان چربی کل در هر سهم یا درصد گرم/ میلیلیتر ماده غذایی، قند: میزان قند در هر سهم یا در ۱۰۰ گرم میلیلیتر ماده غذایی و اسید چرب ترانس: که میزان اسید چرب ترانس را در هر سهم یا در 100 گرم /میلیلیتر ماده غذایی را نشان میدهد.
از همشهریان عزیز خواهشمندیم در هنگام خرید مواد غذایی به رنگهای درجشده در جدول رنگی دقت لازم را داشته باشند.
انتهای پیام/