دعوت عمومی یا عفو عمومی
اردلان جهانگیری ✍
دعوت عمومی مردم برای پیشثبتنام در انتخابات مجلس پیشرو از سوی ستاد انتخابات وزارت کشور که با انتقاد چهرهای سیاسی و غیرسیاسی همراه بود، به نظر میرسد به عنوان عفو عمومی از سوی برخی تعبیر شده است.
یکی از افرادی که به نظر میرسد دعوت عمومی به انتخابات را به عفو عمومی تعبیر کرده؛ محمد حضرتپور شهردار اسبق ارومیه است. او که هنوز پروندهٔ تخلفاتش باز بود و یکی از اتهاماتش تضییع حق بیتالمال میباشد؛ با انتشار ویدیویی در صفحهٔ اینستاگرمش از پیشثبتنام خود در انتخابات مجلس گفته و خود را «خادم همیشگیِ مردم» معرفی کرده است.
بعد از شگفتی پیشثبتنام حضرت پور، امروز نیز تصویری از گواهی سوءپیشینهٔ او در کانالهای خبری منتشر شده که نشان میدهد او هیچگونه سوءپیشینهای ندارد! با وجودی که قانون میگوید حضرتپور «متهم» است و هیچ حکم قطعی محکومیت کیفری در محاکم قضایی و رأی نهایی شامل زندان و غیره برای وی صادر نشده، پس براساس قانون فاقد سوءپیشینهٔ کیفری است.
روز گذشته که مراسم بزرگداشت «روز خبرنگار» در سالن اجتماعات خانه مطبوعات و رسانههای استان آذربایجان غربی برگزار شد، خبرنگار تسنیم به عدم اجازه به خبرنگاران جهت حضور در جلسات رسیدگی به اتهامات حضرتپور در دادگاه از ناصر عتباتی، رئیس کل دادگستری استان آذربایجان غربی انتقاد کرد. هرچند رئیس کل دادگستری استان به حضور صداوسیما در دادگاه اشاره کرد.
امّا با توجه به واکنشها به پیشثبتنام شهردار اسبق ارومیه در کانالهای خبری و افکار عمومی، به نظر میرسد صرف حضور صداوسیما کافی نبوده و سوالهای زیادی هنوز پیرامون پرونده وی وجود دارند.
جامعهٔ ایران با انباشتمسائل حلنشده دستوپنجه نرم میکند. امّا مسئلهای که در شرایط کنونی بیشتر جلب توجه میکند و از همهٔ مسائل دیگر چالشبرانگیزتر بوده، فاصله افتادن بین دولت و ملت و از بینرفتن اعتماد است. فاصلهای که جامعهشناسان از آن با عنوان «شکاف دولت-ملت» یاد میکنند. از مهمترین پیامدهای شکاف دولت-ملت را میتوان به بیثباتی سیاسی و در مواقع متعددی، نارضایتیها و اعتراضها و جنبشهای مدنی و مردمی اشاره کرد.
انتهای پیام/